#juhlaviikot
15.–31.8.
2014
Catherine Balet: Strangers #3. From the series Strangers in the Light

Elokuu 2014

Taiteiden yö

Tutustu ohjelmaan

#snapshot

 • Koskaan aiemmin ihminen ei ole tuottanut yhtä paljon valokuvia ja saanut niille välittömästi yhtä suurta yleisöä kuin nyt. Koskaan aiemmin myöskään jokamiehen tai -naisen yksittäinen näppäys ei ole voinut saada aikaan yhtä suuria maailmapoliittisia vaikutuksia kuin nykyään. Valokuvien jakaminen on tänä päivänä yhtä tärkeää kuin niiden ottaminen.

  Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista, selfieitä ja niiden historiaa unohtamatta. Näyttelyn osana nähdään myös teemaa kommentoivia nykytaideteoksia kansainvälisiltä taiteilijoilta.

  #snapshot-näyttely esittää muuttuneen teknologian vaikutuksia tapoihin käyttää valokuvia. Samalla se kuitenkin osoittaa, että teknologian muutoksista huolimatta monet tarpeet ja toiveet ovat sekä valokuvien ottajilla että katsojilla samanlaisia kuin sata vuotta sitten. Käytämme yhä valokuvia vahvistamaan muistojamme, rakentamaan identiteettiämme tai yhteyttä läheisiimme. Pyrimme valokuvien avulla vaikuttamaan asioihin ympärillämme ja etsimme rakkautta.

  Näyttely muodostuu interaktiivisena tapahtumana näyttelytilassa ja verkossa. Muun muassa kävijöiden omia kuvia kuratoidaan Curate your own life –osiossa. Näyttelyyn kuuluu mittava ohjelmisto, mukana myös instagramwalk ja selfie-paja.

  Yhteistyössä:
  Suomen valokuvataiteen museo, Futurice Oy, Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikkö (CMT)

 • Suomen valokuvataiteen museo

  Kaapelitehdas
  Tallberginkatu 1 G

  Saavutettavuus:

  Tapahtumapaikalla esteetön kulku.

  Invalidipysäköinti.

  Inva-WC.

  Vastaanottajan/vahtimestarin puhelinnumero: (09) 6866 3621.

  Lisätietoja: Sisäänpääsyportaitten vieressä on luiska. Esim. avustajan kannattaa pyytää ala-aulan vastaanotossa olevaa Securitaksen työntekijää avaamaan F-portaan vieressä olevan hissin ulko-ovi, jotta hissiin pääsee suoraan pihatasolta.

   

 • Liput Valokuvataiteen museon kassalta.

Aika
to 21.8. - su 18.1.

ti-su 11–18
ke 11–20
ma suljettu

Paikka
Liput toimituskuluineen alkaen

8 / 5 €
alle 18-vuotiaat ilmaiseksi