#juhlaviikot
15.–31.8.
2014
Runokuu (c) Saara Mansikkamäki

Elokuu 2014

Taiteiden yö

Tutustu ohjelmaan

Runokuu

 • Runokuu-kirjallisuusfestivaali täyttää kymmenen vuotta! Juhlavuoden kunniaksi moni Runokuun yli 30 tapahtumasta tarkastelee ajan kulua. Yhden elokuisen viikon aikana järjestämme kirjallisia talonvaltauksia Helsingin unohdettuihin taloihin ja tiloihin, kutsumme eri sukupolvien runoilijoita Poetry Jameihin ja otamme selvää, miten tanssi ja sirkus tulkitsevat 450 vuotta täyttävää William Shakespearea.

  Festivaali käynnistyy Taiteiden yönä kulttuuriareena Gloriassa, jonka monitaiteisessa esityskimarassa mittelevät spoken word -artistit, runonlausujat ja runoilevat jääkiekkoilijat. Runokuu pitää myös kiinni suosikkitapahtumistaan Tietokirjaraadista, kokeellisen kirjallisuuden illasta ja Runomaratonista.

  Runous valtaa tänäkin vuonna Helsingin raitiovaunut ja metron Runokuun ja HSL:n yhteisessä Runoja raiteilla -kampanjassa, jossa nykyrunoilijoiden tekstit täyttävät julkisten kulkuvälineiden diginäytöt.

  Runokuu on kirjallisuusfestivaali, joka kutsuu esiintyjät, yleisöt ja taiteenlajit vaikuttamaan ja vaikuttumaan toisistaan. Yli 30 ilmaistapahtumaa ympäri Helsingin. Tule mukaan!

  Runokuun ohjelma julkistetaan kesäkuun alussa osoitteessa runokuu.fi

  Järjestäjä: Nuoren Voiman Liitto

 • Runokuu

  Tarkka listaus tapahtumapaikoista osoitteessa runokuu.fi.

 • Vapaa pääsy.

Aika
to 21.8. - ke 27.8.
Paikka