#juhlaviikot
15.–31.8.
2014
Hotel Manta of Helsinki (c) Simo Karisalo

Elokuu 2014

Taiteiden yö

Tutustu ohjelmaan

Tatzu Nishi: Hotel Manta of Helsinki

 • Paraatipaikoille pystytetyt veistokset ja monumentit ovat olleet läsnä kaupungissa niin pitkään, ettei niihin edes kiinnitä huomiota. Japanilainen taiteilija Tatzu Nishi herättää meidät tarkastelemaan kaupunkiympäristöä uusin silmin. Hän muuttaa kokemuksemme kaupungista rakentamalla suurikokoisten julkisten teosten ympärille yksityisiä tiloja, esimerkiksi olo- tai hotellihuoneen.

  Surrealistiset teokset leikittelevät järjenvastaisilla mittasuhteilla ja irrottautumisella asiayhteydestä. Arvokkaat monumentit laskeutuvat jalustaltaan. Yksityisen tilan kokemus hätkähdyttää julkisessa paikassa, kun arkipäiväinen muuttuu yhtäkkiä toisenlaiseksi.

  Juhlaviikot ja Helsingin taidemuseo kutsuvat kansainvälisesti tunnetun Tatzu Nishin nyt toteuttamaan ensimmäisen projektinsa Pohjoismaissa. Nishin käsittelyyn on valikoitunut rakastettu Kauppatorin Havis Amanda -patsas. Tule paikan päälle kokemaan, miten vähän jokin asia voi olla itsestään selvä.

  Seuraa hotellin rakentumista reaaliajassa: hotelmanta.fi

  Tuotanto:
  Helsingin taidemuseo

  Yhteistyössä:
  Designmuseo, Arkkitehtuurimuseo, Restel

   

  Hanko Sushi
  Hanko Sushi myy japanilaisen mestarikokin Hitomitsu Nozakin valmistamia sushi-annoksia Hotel Mantan edustalla torstaista 28.8. alkaen.

 • Kauppatori

 • Liput teoksen ovelta.

Aika
pe 15.8. - su 12.10.

Päivittäin 11.30–17.30

Paikka
Liput toimituskuluineen alkaen

3 €
alle 18-vuotiaat ilmaiseksi