#juhlaviikot
15.–31.8.
2014
Raksa (c) Vincent Lucas

Elokuu 2014

Taiteiden yö

Tutustu ohjelmaan

Raksa

 • Nyt rakennetaan tiivistä ja korkeata: entä jos Lastensairaala, Guggenheim-museo tai Keskustakirjasto olisivat jo täällä? Poliitikkojen, arkkitehtien, insinöörien ja rakennusfirmojen sijasta me kaupunkilaiset pääsemme ensimmäisinä rakentamaan kiistanalaiset intohimohankkeet Helsinkiin – ja kaatamaan ne sen jälkeen.

  Ranskalainen taiteilija Olivier Grossetête on suunnitellut teoksen, jossa yksinkertaisista aineksista — pahvista ja teipistä — syntyy yli kymmenmetrisiä  valtavia pilvenpiirtäjiä. Näissä talkoissa perinteiset valtasuhteet keikahtavat nurinniskoin ja isosti ajatteleminen on sallittua.

  Yleisö sai toukokuun aikana äänestää, mitkä rakennukset nousevat Senaatintorille. Eniten ääniä saivat Lastensairaala, Guggenheim-museo ja Keskustakirjasto. Ääniä saivat myös HIFK:n suurhalli, Tanssin talo, Pasilan tornitalot, uusi Amos Andersonin taidemuseo, Elmun konepajahalli ja Espoon kaupunginteatteri. Lisäksi kaupunkilaiset ehdottivat rakennettavaksi VR:n makasiineja, Baabelin tornia, F1-rataa, Ulrika Eleonoran kirkkoa ja Pihtiputaan kunnantaloa.

  Juhlaviikot ja Helsingin Sanomat kutsuvat mukaan leikkimielisiin kaupunkisuunnittelutalkoisiin!

  Työpajat KoeHelsingissä Kansalaistorilla su 17.8. klo 12-18, ma-ke 18.-20.8. klo 16-20.

  Konsepti: Olivier Grossetête

  Osatuotanto:
  EMMA – Espoon modernin taiteen museo

  Yhteistyössä:

  HS

   

 • Senaatintori

 • Vapaa pääsy.

Aika
to 21.8.

Klo 15-21:30

Paikka