ETNO-ESPAN TAITEIDEN YÖ

Taiteiden yönä Espan lavalla on totuttu näkemään kansanmusiikista ammentavia bändejä niin rock,- pop- kuin UG-osastoilta. Kymmenen vuoden aikana Etno-Espan Taiteiden yö on lunastanut paikkansa öisenä puistobile-estradina, joka tarjoilee aikansa kiinnostavimpia nimiä ja lämmintä tunnelmaa aina yön pikkutunneille saakka.

Juhlavuotena Etno-Espan Taiteiden yössä nähdään herrasmiesmäistä äijäenergiaa. Jokainen illan kolmesta esiintyjästä tunnetaan vahvoista sanoituksista ja intensiivisestä lavakarismasta. Illan aloittavan, uuden sukupolven laulaja-lauluntekijä Topi Sahan musiikki kertoo tarinoita niin intensiivisellä ja syvällisellä tulkinnalla, että on vaikea uskoa hänen olevan vasta uransa alkutaipaleella. Oppinsa Kaustisen maisemissa saanut erityislahjakkuus Topi on uuden ajan trubaduuri sanan parhaassa merkityksessä.

Illan toinen yhtye, Pekko Käppi & K:H:H:L yhdistää arkaaisen äänimaiseman ja runolauluperinteen vanhakantaiseen boogieen ja psykedeliaan täydellä rock-uskottavuudella. Kulttimainetta nauttiva Käppi ja Kuolleiden hevosten hillittömät luut on kuin mystinen shamanistinen matka halki alisen maailman.

Illan päättää yksi maamme arvostetuimmista rap-artisteista, Paleface. Kantaaottavista sanoituksistaan tunnettu artisti on seikkaillut viime vuosien aikana rohkeasti niin kansanmusiikin kuin maailmanmusiikin parissa. Kosmisia riimejä tipautteleva Paleface esiintyy Etno-Espassa intiiminä mies ja kitara -duona.

Kolme oman tiensä persoonallista kulkijaa voi nähdä Espalla seuraavasti:

19 Topi Saha
20:30 Pekko Käppi & K:H:H:L
22 Paleface

Tiiu Helinä / Kuva: Riikka Hiltunen
Aika / tid / time
19:00 - 23:00
Paikka / plats /location
Esplanadin puisto

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla