Galleria Jangvan Taiteiden yö

Tanssimusiikkia, performansseja ja kuvataidetta Galleria Jangvassa!

Klo 18 – 19 Tanssimusiikkia
Klo 19 – 19.30 Kolme viisasta III -performanssi
Klo 19.30 – 20 Tanssimusiikkia
Klo 20 – 20.45 Rallabé
Klo 20.45 – 21 Tanssimusiikkia
Klo 21 – 22 Rallabé

Näyttelyt
Kirsti Tuokko
Party Time
Maalauksia muoville
6. – 24.8.2014

Studio
Helinä Hukkataival
Ensin on oltava Martta
Performansseja kameralle
6. – 24.8.2014

H+SS/I ryhmä: Kolme viisasta
Helinä Hukkataival, Sinikka Törmälä, Soile Iivonen
Performanssissa yhdistyy vanha kiinalaisen opetus, elävä ääni ja perinteinen naisenergia. Sen kaksi ensimmäistä versiota esitettiin vuonna 2013 MUU ry:n Performance Voyage Venezia -tapahtumassa ja Infr’Action Venezia2 kansainvälisellä performanssifestivaalilla.

Rallabé
Taiteiden yössä esiintyvä orkesteri Rallabé, perustettiin juhlistamaan Dallapén solistin A. Aimon (1911 – 1963) laulajan uraa ja hänen vaikutustaan suomalaiseen tanssimusiikkiin. Orkesteri ei miesvahvuudeltaan yllä aivan Dallapén mittoihin mutta sovituksellisin keinoin pyrkii kuitenkin mahdollisimman täyteläiseen sointiin sekä soitto- ja lauluperinteen vaalimiseen. Ohjelmistossa vuorottelevat niin perinteinen suomalainen tanssimusiikki kuin kaukokaipuun kohteet Andeilta Niilille.

Rallabén kokoonpano:
Ari Koskinen – vokalisti
Sirkka Kosonen – harmonikka
Jari Perkiömäki – puhaltimet
Tapani Saarinen – kitara
Timo Tuisku – basso
Seppo Innanen – rummut
Sameli Vettenranta – viulu

Kirsti Tuokko
Muodin rakastamisen taito. Muutosten koukuttava virta. Visuaalisten, semioottisten, sosiaalisten viestien tulva. Kuvissa, printeissä, maalauksissa. Katujen suuri performanssi, yhteisötaideteos kaikkialla missä ihminen liikkuu. Iloa ja nautintoa. Intohimoa ja epätoivoa. Addiktioita ja huonoa omaatuntoa. Ovatko edes napit vihreät? Maalauksia öljyllä ja spraylla pleksille.

Helinä Hukkataival
Pyykin peseminen, parsiminen, perunoiden kuoriminen ja lattian lakaiseminen ovat tavallisia asioita, joiden merkityksen huomaamme, kun ne ovat jääneet tekemättä. Martta on se, joka perinteisesti on huolehtinut näistä pienistä, mutta tarpeellisista toimista, ei Martti. ”Performansseissani on usein tällaisista arkisia elementtejä. Julkisella paikalla kotoinen siivous, vanhanaikainen matonkuteen leikkaaminen tai virkkaaminen herättävät uteliaisuutta. Kysymyksessä ei ole pelkästään arjen hallinta.”

Useimmat näyttelyn teoksista ovat syntyneet Roomassa, Circolo Scandinavon pohjoismaisessa taiteilijaresidenssissä.

rallabe-2014
Aika / tid / time
18:00 - 22:00
Paikka / plats /location
Galleria Jangva, Uudenmaankatu 4-6, sisäpiha

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla