Politiikkaa ja polemiikkia

Taiteiden yön perinteinen Politiikkaa ja polemiikkia -kirjaohjelma Kiasman aulan lämpiössä. Ohjelmassa puhutaan niin sarjakuvista, urheiluviihteen kulissien takaisista bisneksistä, suomalaisista, kirkosta kuin Tove Janssonista. Kiasman Rosebud-kaupassa loppuunmyynti ja huikea ale!

AIKATAULU:
Klo 17 PERTTI JARLA: FINGERPORIT * ARKTINEN BANAANI
Jarlan sarjakuvat ovat sementoineet puujalkansa syvälle suomalaisen kansanhuumorin jalustan ytimeen. Mutta mitä se kertoo meistä suomalaisista?

Klo 17.30 JOONAS RINTA-KANTO: FOK_IT * LIKE
Viiksiä, koiria, makkaroita, viikonloppuja, fakseja, kreisibailausta. Tätä kaikkea on suosikkisarjakuva Fok_it, joka on tunnettu syvällisistä ja vähemmän syvällisistä oivalluksistaan ja elämän kelailustaan.

Klo 18 ROSA LIKSOM: VÄLIAIKAINEN & BURKA * LIKE
Väliaikaisessa Liksom marssittaa eteemme tämän päivän suomalaiset huolineen, murheineen ja rinnassa riehuvine rakkauksineen. Burkassa hunnutetut naiset ovat kotonaan suomalaisessa kansallismaisemassa. Onhan burkan sininen väri sama kuin Suomen siniristilipussa.

Klo 18.30 TUULA KARJALAINEN: TOVE JANSSON * TAMMI
Rakastettu taitelija Tove Jansson oli monilahjakkuus: kuvataiteilija, kirjailija, kuvittaja, käsikirjoittaja, laulujen sanoittaja ja miltei mitä vain. Mutta miten hän vaikutti aikansa arvoihin ja asenteisiin ja yhteiskunnalliseen muutokseen?

Klo 19 PENTTI SAINIO: KUMMOLAN KÄÄNTÖPIIRI * INTO
Sainion teos yritettiin sensuroida jo ennen sen julkaisua. Kirja paljastaa urheiluviihteen pienten piirien pelin, jossa rahavirtoja liikutellaan ja kätketään kulissien takana. Taiteiden yössä luvassa uusia paljastuksia.

Klo 19.30 KAI SADINMAA: 10 KÄSKYÄ KIRKOLLE * INTO
Pappi Kai Sadinmaan mukaan kirkko on pettänyt juurensa, ja evankeliumin sanoma on vesitetty. Onko kirkosta siis tullut ylemmän keskiluokan ja vallanpitäjien kirkko, osa uhreja tuottavaa valtajärjestelmää?

Aika / tid / time
17:00 - 20:00
Paikka / plats /location
Kiasma, Mannerheiminaukio 2

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla