RUNOKUU: Glorian yö

Runokuun avajaistapahtumassa dadaillaan, jääkiekkoillaan ja pikakelataan läpi William Shakespearen tuotannon. Lopuksi lavalle tuodaan moottorisaha. Aulatilassa on Sanakuva Kollektiivin Dadakone, jolla voit tehdä oman dadaistisen runon nappia painamalla – ja saat sen printattuna mukaasi! Illan juontaa runoilija Mikko Myllylahti.

Järjestäjät: Runokuu ja Gloria Kulttuuriareena

Ohjelma
Klo 18.30 Dadakone-esitys. Tanssia, dadaa ja musiikkia. Esiintymässä Meri-Tuuli Risberg, Reetta Kinnari, Heikki Saure ja Tekijä tuntematon -yhtye.

Klo 19 Suostalaulanta. Runoillaan mittelevät Helsinki Poetry Connectionin Aura Nurmi, Juho Kuusi ja Suvi Valkonen-Laine sekä Suomen Lausujain Liiton Ella Pyhältö, Petra Lampinen ja Helka-Maria Kinnunen.

Klo 19.30 Videoteos. Teemu Lehmusruusu ja J.K. Ihalainen

Klo 19.40 Kolme kalloa. Kolme Shakespearen klassikkoa. Kolme monologia. Kolme näyttelijää. 15 minuuttia. Esiintymässä Julian Remes, Peter Kanerva ja Eeva Soivio. Ohjaus ja sovitus Lauri Maijala.

Klo 20 Kahden miehen ylivoima. Risto Oikarisen (saksofoni ja runot) ja Jukka Viikilän (rummut ja runot) pakkopelissä kohtaavat freejazz, runous ja jääkiekko. He taklaavat, syöttelevät, laukovat ja maalaavat. Jäähyn saanut pelaaja joutuu lausunta-aitioon.

Klo 20.30 Videoteos. Sami Sanpäkkilä: Psychedelic Alphabet for the Newborn

Klo 20.40 Häpeä! / Seim! Kirjallinen esitystaideteos henkilöstä, jossa ei ole mitään vikaa. Hän tarvitsee kolme tulkkia ja viimein vika ilmenee. Henkilö puhkeaa pitämään puhetta kolmella kielellä. Esiintyjät: kuvanveistäjä Emma Helle, kirjailija Marjo Niemi, pianisti Riitta Paakki, visualisti Anna Rouhu ja moottorisaha.

Klo 21.20 Videoteos. Vappu Rossi: Hyvästi varjonen

Klo 21.45 Laulaja-lauluntekijä Kati Salo hurmaa pienen kokoonpanon kanssa englanninkielisillä pop/folk-kappaleillaan.

Klo 22.45 Katja Luhtala ja rumpali Perttu Lindberg vievät kuulijat hypnoottisiin sfääreihin, joissa kietoutuvat yhteen vaikutteet New Yorkin 70-luvun undergroundista, vanhasta teatterimusiikista ja reggaesta progressiiviseen rockiin.

Dadakone
Aika / tid / time
18:00 - 24:00
Paikka / plats /location
Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla